II Festa dels oficis de Solsona el 8 d’agost per a totes les edats

FESTA_DELS_OFICIS_2015Un taller de perruqueria, un altre de scrapbooking (decoració d’àlbums de fotografies i altres records) i un altre d’elaboració d’amanides divertides són les principals novetats de la segona Festa dels oficis de Solsona, que tindrà lloc el dissabte 8 d’agost de sis de la tarda a vuit del vespre a la plaça del Camp. És una convocatòria gratuïta per a totes les edats, adreçada al públic familiar. L’organitza la regidoria d’Educació en el marc del Pla Educatiu d’Entorn i no requereix inscripció prèvia.

En la proposta de perruqueria, a càrrec de Núria Novelles (Miquel Perruquers), s’ensenyarà els pares i mares a pentinar els fills i els participants que ho desitgin, a arreglar-se els cabells a si mateixos. El taller d’amanides, conduït per Riuverd Empresa d’Inserció, té l’objectiu de reforçar els hàbits alimentaris saludables explotant al màxim els productes de l’hort de temporada. I amb l’artista Núria Miralles, de l’Espai de Colors, es realitzaran treballs de scrapbooking, una tendència a personalitzar àlbums que s’ha posat de moda.

La resta de tallers seran de labors i costura, amb Mans i Mànigues, que adaptaran l’activitat en funció de les edats; elaboració de pa, a càrrec del Forn de Sant Joan, amb què els infants podran fer-se el propi berenar des d’amassar fins a cuinar el producte final, i jardineria, amb Riuverd. Alguns dels establiments col·laboradors repeteixen l’experiència després de l’èxit de l’activitat en la primera edició. En finalitzar la festa, tots els participants podran endur-se a casa els treballs realitzats gratuïtament.

La regidora d’Educació, Isabel Roca, qualifica aquesta activitat d’“atractiva, enriquidora i cohesionadora, fruit de la cooperació entre la iniciativa pública i privada”. Destaca que la voluntat és oferir una alternativa lúdica i divulgativa durant les vacances d’agost per al públic familiar, alhora que “es posen en valor els productes artesans i de proximitat”.

En cas de pluja, la Festa dels oficis es traslladarà a la Sala Polivalent. L’any passat van participar-hi uns 200 nens i nenes acompanyats de les seves famílies, una xifra que es preveu superar tenint en compte que l’activitat ja es coneix més.

  • Convocatòria: II Festa dels oficis de Solsona  
  • Dia: dissabte 8 d’agost
  • Hora: de 18 a 20 h
  • Lloc: plaça del Camp
  • Públic: de 0 a 99 anys

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s