Programa de formació adreçat a joves de fins a 30 anys

Solsona s’incorpora al projecte Ocupació Bages Industrial a través de l’Agència de Desenvolupament Local

Les persones aturades de fins a 30 anys interessades a treballar en el sector metal·lúrgic són un dels sectors als quals s’ofereix formació gratuïta en el marc del programa Ocupació Bages Industrial. L’Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona fa el seguiment de la iniciativa en aquest àmbit territorial. 

A partir d’aquest mes i fins al febrer de l’any que ve, s’oferirà formació especialitzada i d’alta qualitat gratuïta a persones aturades del Bages i Solsona que tinguin interès a treballar en la indústria local metal·lúrgica. És una de les primeres accions del projecte Ocupació Bages Industrial, impulsat des de la col·laboració publicoprivada, liderat l’Ajuntament de Manresa i subvencionat per la Diputació de Barcelona.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és millorar l’ocupabilitat i la inserció de persones aturades amb dificultats especials d’inserció, amb experiència, formació i interès per ocupar-se en el sector del metall. Es vol impulsar la contractació de persones interessades en aquest àmbit que siguin joves de fins a 30 anys o majors de 45 anys i aturats de llarga durada.

La formació a la qual poden accedir també usuaris de Solsona comprèn les àrees de treball més sol·licitades per les empreses del sector: disseny 3D; administració vinculada al comerç internacional; operacions auxiliars en fabricació mecànica; mecanització en control numèric; organització industrial i verificació tridimensional. Els cursos s’impartiran a Manresa, però també se subvenciona el transport en cas de ser de fora.

Igualment, el projecte preveu accions relatives a l’orientació en tècniques de recerca de feina, experiència professional en empreses mitjançant pràctiques i la possibilitat de contractes de formació i inscripció en la borsa de treball específica del sector.

Les persones interessades a participar en aquest programa o a rebre’n més informació poden contactar amb el Servei Connectem de l’Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona, per correu electrònic a serveiconnectem@adlsolcar.cat, o bé per telèfon als números 973481009 (Solsona) i 938684049 (Cardona).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s