Primera trobada del procés participatiu de Solsona oberta als joves d’entre 16 i 29 anys

La cita convocada per la regidoria de Joventut serà dijous vinent, dia 29, a les set de la tarda a la sala d’actes del Casal de Cultura

“Vine a fer el beure i digues la teva”. Amb aquest reclam la regidoria de Joventut de Solsona convoca per dijous vinent, dia 29, la primera trobada del procés participatiu obert als joves. S’adreça a la franja d’edat de 16 a 29 anys. La cita és a les set de la tarda a la sala d’actes del Casal de Cultura i Joventut i la coordina l’empresa Raiels.

Aquesta iniciativa, que té com a objectiu final la confecció participada del Pla local de joventut a partir del consens de les accions que cal prioritzar, ha de servir perquè els assistents expliquin les seves necessitats i els problemes que els preocupen, coneguin els recursos i serveis per a joves que hi ha a Solsona i, entre tots, busquin possibles solucions. S’hi abordaran temes com els estudis, la feina, l’habitatge, la mobilitat, l’oci i la cultura, l’esport, la salut, l’associacionisme i la participació.

convocatoria_joves_cartell_des16

El procés participatiu, de fet, va engegar-se fa unes setmanes. En tant que també es canalitzaran les demandes dels joves de 12 a 16 anys, el novembre es va presentar el projecte al Consell d’Adolescents de Solsona, que és el canal amb què es mobilitzarà aquesta franja d’edat, mentre que per als de 17 fins a 29 anys s’ha dissenyat un procés obert a partir de convocatòries com la de dijous, tallers i entitats.

Paral•lelament, Raiels ha dut a terme diverses reunions informatives prèvies als cicles formatius de l’Institut Francesc Ribalta, UEC l’Afrau i Arrels Secundària i al programa Noves Oportunitats per a Joves (impulsat a Solsona per Ampans) i n’ha facilitat la informació al Programa de Garantia Juvenil.

En una primera fase, que es preveu fins al gener, s’està realitzant la diagnosi, en el decurs de la qual s’emplaça els joves de Solsona fer-se preguntes sobre què necessiten, quins problemes detectes i quines solucions s’hi poden trobar. A continuació, fins al març, es redactarà el pla d’acció per escollir les millors solucions i l’ordre de prioritats. Finalment, des de l’abril fins a final d’any, serà el torn de la implantació de les accions acordades. Aquest procés, inclòs dins el Pla local de joventut, és subvencionat per la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya. Tota la informació s’anirà publicant en línia al Portal Jove de Solsona i el Solsonès.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s