‘Vull aprendre anglès, què puc fer?’

La cita és a Solsona aquest dissabte al matí i a Cardona el dia 4 al matí

 
Fomentar l’aprenentatge d’idiomes entre la ciutadania de Solsona, Cardona i rodalies fent-li arribar un recull dels recursos que té a l’abast per fer-ho. Aquest és l’objectiu de l’Agència de Desenvolupament Local i els dos ajuntaments amb la doble sessió informativa organitzada als dos municipis aquest dissabte i el següent i l’edició d’una guia.

“Vull aprendre anglès, què puc fer?” és el títol de la xerrada que s’oferirà aquest dissabte, dia 28, de dos quarts de dotze a una del migdia a la Biblioteca Carles Morató de Solsona, i el 4 de febrer amb el mateix horari a la sala polivalent del Centre Cívic de Cardona. S’adreça a joves i famílies amb interès a conèixer les opcions que proporciona el territori per aprendre aquesta llengua, a banda de la formació dels centres educatius, com per exemple, cursos, estades a l’estranger, colònies, voluntariat o au-pair.

Hi col•laboren les acadèmies d’idiomes d’ambdós municipis i l’Escola Oficial d’Idiomes, que exposaran la seva oferta, així com el Consell Comarcal del Solsonès. L’organització agraeix la inscripció prèvia per correu electrònic a info@adlsolcar.cat.

En el marc d’aquesta sessió es presentarà la guia Vull aprendre idiomes, què puc fer?, que ja es pot descarregar del web de l’Agència. S’hi recullen nombroses possibilitats, fins a una trentena, a les quals pot accedir la població tant des de Catalunya com des de l’estranger, entre programes, cursos, estades i beques, entre d’altres. L’ha elaborat l’Agència amb la col•laboració dels dos consistoris i els consells comarcals del Solsonès i el Bages.

En aquesta doble jornada hi participaran diversos ciutadans que explicaran la pròpia experiència amb alguns d’aquests recursos, entre els quals hi ha persones que han fet d’au-pair o n’han acollit algun o han viatjat a través d’una plataforma de voluntariat. També resoldran els possibles dubtes dels assistents.

Una necessitat formativa del sector empresarial

A partir d’una anàlisi de les necessitats formatives del sector empresarial, l’Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona ha detectat les mancances que presenta el territori en l’àmbit de les llengües estrangeres. A més, s’ha constatat que hi ha una demanda creixent per part d’empreses del sector serveis. D’aquí la voluntat de facilitar eines a la població perquè desenvolupi les competències lingüístiques. Fa dos anys, es va dur a terme una sessió informativa similar organitzada per Empresaris per al Solsonès.

Jornada_recursos_anglès_gen17.jpg

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s