Joventut de Solsona treballa en el full de ruta del 2018 a partir de les prioritats detectades a través de la participació

Una de les primeres accions és el programa unificat d’agenda d’activitats

L’any que ve els joves solsonins disposaran d’una eina que unificarà tota la informació de les activitats de Solsona que poden ser d’interès per a la població d’entre 16 i 29 anys. La regidoria de Joventut ha començat a treballar en les primeres prioritats detectades a través del procés participatiu realitzat per definir les polítiques d’aquest àmbit el 2018. En el full de ruta de l’any que ve també recull la creació del carnet jove solsoní, la posada en marxa de l’Oficina Jove al Casal de Cultura i el foment de la contractació de joves en pràctiques a empreses.

Enquesta_gen_feb17

Aquestes són les quatre prioritats que van tenir més suport en l’enquesta telemàtica adreçada als ciutadans de 16 a 29 anys que es va realitzar el juny. Era la segona enquesta que es duia a terme després d’una trobada amb joves que va tenir lloc al maig i en què es van presentar els resultats de la primera enquesta col•laborativa per detectar les necessitats del jovent solsoní. En el darrer sondeig hi van participar 96 persones, de les quals el 72 per cent tenien entre 16 i 23 anys, amb un total de 306 votacions.

Amb els resultats a la mà, la regidoria de Joventut ha iniciat una ronda de reunions de caràcter tècnic amb la consultora Raiels –coordinadora tècnica del procés participatiu– i institucions comarcals per a la implantació de les accions, especialment la primera. Durant el 2018 es realitzarà el treball tècnic entre l’Ajuntament i Raiels i es convocarà novament els joves participants al procés per acabar de validar els projectes, una vegada madurats. “Les propostes sorgides de la participació han de ser una realitat i en això s’aboca la regidoria”, destaca la responsable de l’àrea, Yasmina Valderrama. “Els joves han de fer-se seu el procés i han de continuar donant-li sentit a la regidoria de Joventut”, afegeix. I és que “ells també tindran la potestat per fer-ne un seguiment i el balanç”.

Amb 56 vots, la proposta considerada més prioritària en la segona enquesta va ser la unificació d’agendes d’activitats que s’organitzen a Solsona per als joves, en les quals es reculli des d’oci nocturn, teatre, concerts o dansa fins a convocatòries esportives, sortides a la natura i formació. A més, en relació amb aquesta iniciativa, els enquestats demanen la creació d’un carnet jove local amb descomptes o avantatges per a les activitats o productes dels establiments.

L’Oficina, imminent

L’obertura d’una Oficina Jove on es concentri la informació sobre estudis, beques, feina, habitatge i altres temes d’interès per a aquest sector de la població és la segona prioritat, amb 54 vots. En aquest sentit, l’Ajuntament ha aprovat destinar 10.000 euros de pressupost al condicionament imminent de l’espai, que s’ubicarà en unes dependències del costat de l’emissora de ràdio, al Casal de Cultura i Joventut.

També amb gairebé el mateix suport hi ha la necessitat de crear un programa que incentivi les empreses en la contractació de joves en pràctiques com a aprenents i per adquirir experiència laboral. En aquest cas, entre d’altres, s’identificaran els agents locals que estan oferint pràctiques a joves i es consensuarà un document comú amb totes les ofertes per posar-lo a l’abast dels destinataris.

Per sota d’aquestes quatre accions, hi ha la revisió i actualització de l’oferta de cicles formatius; l’ampliació dels horaris de les instal•lacions esportives per practicar esport fora l’horari escolar; la facilitació d’un espai de trobada per a joves amb diferents ambients i d’un altre per a joves menors; la creació d’un programa de beques formatives i la realització d’una guia de recomanacions de bona convivència als locals. L’informe complet de resultats s’ha publicat en aquest portal (apartat “Participació” > “Per saber-ne més”).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s