Disposar d’un local d’oci, la necessitat més votada pel Consell d’Adolescents de Solsona   

 L’ens també proposa que se celebri la setmana blanca a secundària i que s’organitzin més concerts per a la seva franja d’edat

L’alumnat de 1r a 4t d’ESO de Solsona ha identificat diverses necessitats o inquietuds que els afecten com a col·lectiu i les ha votat per seleccionar-ne cinc de principals. Ho ha fet a través del grup de grans del Consell d’Infants i Adolescents (CIAS), reunit ahir a la tarda al Casal Cívic. Disposar d’un local d’oci per a joves de 12 a 16 anys és la proposta amb més suport entre els membres d’aquest ens, que prèviament han recollit les demandes consensuades en les seves aules respectives.

En la segona sessió plenària d’aquest curs, ahir el Consell d’Adolescents de Solsona va exposar les necessitats recollides a cadascuna de les classes de 1r a 4t d’ESO de l’Institut Francesc Ribalta i l’Escola Arrels II. Es van classificar en sis àmbits, tal com va establir l’assessoria Raiels, encarregada de dinamitzar tècnicament el procés: equipaments, serveis i espais; salut; extraescolars; temps lliure, respecte envers l’entorn i altres. Posteriorment, els 26 membres de l’ens van votar.

El local d’oci va ser l’opció amb més suport (10 vots). En segon lloc (8 vots) van quedar empatades l’organització de la setmana blanca a secundària i l’ampliació de l’oferta de concerts per a la franja d’edat de 12 a 16 anys. També van generar consens l’organització d’activitats d’intercanvi, com per exemple sortides, entre els dos centres de secundària de la ciutat (6 vots), així com l’ampliació de l’skatepark, estrenat l’any passat al sector de la Cabana del Catedràtic (6 vots).

Cinc grups de treball

Tot seguit, es van crear grups de treball per a cada una d’aquestes opcions que, en la propera sessió, a final de febrer, es començaran a madurar per estudiar-ne la viabilitat. La regidora de Joventut, Yasmina Valderrama, explica que “alguna proposta, com la de disposar d’un local d’oci, ja era previsible, i alguna altra es considera força interessant, com la d’establir sinergies entre els dos centres de secundària”. Alguna iniciativa podrà cristal·litzar al llarg d’aquest curs, mentre que d’altres hauran de continuar el curs vinent i algunes saltaran de la llista per inviables. Però això “ho hauran de treballar els adolescents”, afegeix Valderrama.

Representants ‘més legitimats’

La regidora valora molt positivament el canvi introduït en el funcionament d’aquest consell participatiu, ja que fins al curs passat hi havia un representant per curs de cada centre educatiu, mentre que ara està integrat per un delegat de cada classe, un total de 26. D’aquesta manera, segons Yasmina Valderrama, “l’òrgan funciona millor, amb més agilitat i una comunicació més directa i fàcil dels alumnes amb el seu representant”. A més, “els seus membres se senten més legitimats, amb més suport popular darrere les propostes que plantegen”.

Els integrants del grup d’adolescents del CIAS són escollits cada dos anys pels propis companys de classe de 1r fins a 4t d’ESO dels dos centres solsonins. El reglament de funcionament, que és comú amb el del grup d’infants, es pot descarregar en línia del web municipal.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s