Europa

Actualment Europa et pot oferir moltes oportunitats, ja siguin laborals, de formació o de voluntariat. Un dels programes europeus més coneguts és l’Erasmus, que enguany s’ha reformulat com a ERASMUS +.

Fes clic sobre el logotip de l’entitat/institució per  accedir a la seva web.

ERASMUS +erasmus_F26252

Erasmus+ és el nou programa de la Unió Europea per a l’educació, la formació, la joventut i l’esport. El nou programa Erasmus + 2014-2020 preveu promoure les següents activitats:

– Promoure les oportunitats de mobilitat d’estudiants, estudiants en pràctiques, professors i personal educatiu, per a joves en règim d’intercanvi, responsables juvenils i voluntaris.

– Crear i reforçar les aliances entre institucions i organitzacions educatives, de formació i juvenils amb el món laboral.

– Recolzar el diàleg i la recopilació de dades concloents necessàries per aconseguir la reforma dels sistemes educatius i de formació del joves.

Erasmus+ combina tots els sistemes de finançament de la UE que actualment existeixen en l’àmbit de la educació, la formació i la joventut, incloent el Programa d’Aprenentatge Permanent (Erasmus, Leonardo da Vinci, Comenius i Grundtvig), Juventud en Acción, i cinc programes de cooperació internacional (Erasmus Mundus, Tempus, Alfa, Edulink i el programa per a la cooperació amb països industrialitzats). I per primera vegada inclou mesures de suport a l’esport.

D’altra banda, a la xarxa existeixen diversos portals que et poden ajudar a planificar la teva estada a l’estranger.

europe direct lleida Europe Direct Lleida

És un servei d’informació sobre la Unió Europea que permet tenir accés a qualsevol informació relativa a les institucions i polítiques comunitàries, els programes europeus, possibilitats de finançament europeu, els països de la UE i qualsevol altra informació relativa a la UE.

 portal europeu Portal Europeu de la Joventut

El Portal Europeu de la Joventut ofereix recursos relacionats amb els temes de l’Estratègia de Joventut de la UE: activitats de voluntariat, participació juvenil, ocupació i esperit emprenedor, formació, integració social, els joves i el món, salut i benestar, i creativitat i cultura. Els joves d’arreu d’Europa entre 13 i 30 anys poden informar-se a través d’aquest web de tot allò relacionat amb la mobilitat europea i amb les seves oportunitats de moure’s entre els països membres de la UE.

Deixa un comentari