S’ALLARGA TERMINI FINS A FINAL DE JUNY! Solsona obre una consulta en línia per prioritzar actuacions per als joves

És la darrera part d’una enquesta en què situa com a principal necessitat la creació d’un punt d’informació o Oficina Jove

44431bf0-bdf3-4687-b5e4-82f04e1f505a

Els joves de Solsona d’entre 16 i 29 anys estan convidats a participar en una consulta en línia per prioritzar les accions que s’han de començar a desplegar des de la regidoria de Joventut. Poden escollir fins a tres de les nou propostes que van obtenir més suport en l’enquesta col•laborativa finalitzada el febrer. Tenen temps de fer-ho fins al 16 de juny a través d’aquest enllaç.

La creació d’un punt d’informació o Oficina Jove és la iniciativa en què coincideixen més els joves que van prendre part en l’enquesta. Des d’aquest servei es concentraria la informació sobre estudis, feina, salut, habitatge i ajuts i beques, entre d’altres. També es demana un espai de trobada per a joves amb diferents ambients, entre els quals tingui cabuda un espai de reunions i un altre de lleure, així com un local d’oci per a joves menors on puguin sortir i d’entrada gratuïta. Així mateix, entre les propostes que van aparèixer a l’enquesta hi ha la realització d’un programa unificat amb l’agenda d’activitats que s’organitzen a Solsona per a joves i la creació d’un carnet jove solsoní amb descomptes i avantatges.

Entre les propostes que es poden votar també hi ha l’elaboració d’una guia de recomanacions de bona convivència als locals; la revisió de l’oferta de cicles formatius a Solsona per tal que s’adaptin a les demandes de feina de les empreses; la creació d’un programa de beques formatives per a estudiants de cicles formatius a localitats properes; un programa que incentivi les empreses a contractar joves com a aprenents, i l’ampliació dels horaris de les instal•lacions esportives.

Comissions de treball

La regidora de Joventut, Yasmina Valderrama, explica que aquesta és la segona part del procés participatiu endegat a principi d’any. Una vegada s’hagi tancat aquesta nova consulta en línia, “se’n realitzarà un buidatge i s’intentarà constituir comissions de treball de joves per començar a implementar les tres iniciatives amb més suport” a partir d’aquest any. De fet, “en alguns dels projectes ja s’hi està treballant des del consistori conjuntament amb el Consell Comarcal”, afirma la regidora.

Valderrama confia que hi hagi “nois i noies interessats a treballar colze a colze amb la regidoria per materialitzar les solucions consensuades” a les mancances que s’han detectat a la ciutat per a aquest sector de la població.

FullSizeRender

Aquesta segona enquesta telemàtica que s’obre fins al 16 de juny arriba després d’una sessió presencial oberta, que va tenir lloc el 19 de maig, en què es van presentar els resultats de la primera enquesta col•laborativa i es van començar a prioritzar accions. La creació d’un punt d’informació juvenil o Oficina Jove que centralitzi tots els serveis adreçats al col•lectiu va ser el projecte amb més suport, seguit de l’oferta de beques formatives per als desplaçaments que comporta estudiar cicles formatius fora de Solsona.

En l’enquesta col•laborativa inicial hi van participar 110 persones. Aquest procés participatiu endegat per la regidoria de Joventut és coordinat tècnicament per la consultora Raiels i té la col•laboració de la Generalitat de Catalunya.

Deixa un comentari